• Slide 1

  Leer webdesign in één dag

  wordpress | dreamweaver | html / css

 • Slide 2

  Gratis online cursus

  Een half jaar toegang tot video lessen

 • Slide 3

  Email ondersteuning

  Zes maanden ondersteuning per email

U WILT:

 • zelf een site maken met complete controle over de code.
 • een site maken met minimale kosten
 • het onderhoud van een website verzorgen die met pure HTML/CSS is gemaakt.
 • een website onderhouden die met Wordpress of een ander CMS systeem is gemaakt, maar u wilt meer controle over de achterliggende code.

Dan is HTML/CSS iets voor u!
Twijfelt u of dit wel de juiste keus is? Neem dan contact op.

LEER SNEL WEBSITES MAKEN

HTML is nog steeds de basis van elke website.
HTML en CSS worden steeds belangrijker door snelle ontwikkeling van de taal en meer mogelijkheden.

HTML en CSS


Voorkennis

Kunnen werken met de computer, bestanden en het bestandssysteem is voldoende. Gebruikservaring met een opmaak- of programmeertaal is een pre.

Kosten

Twee dagen: €750,- ex 21% BTW
Inclusief, koffie, thee, lunch en half jaar toegang tot e-learning voor alle cursussen.

Inschrijven

Basis (Dag 1)


Op deze dag leert u hoe u een website met HTML en CSS opzet en hoe u een webpagina maakt vanaf het allereerste begin.

Leer de basis: alle belangrijke tags komen aan bod, evenals de belangrijkste CSS vormgevings elementen voor tekst, kleuren en vormgeving.

Onderwerpen

Een site opzetten met HTML, Tekst, koppen en lijsten, Links, Werken met afbeeldingen en video, Formulieren, i-frames. Nieuwe HTML5 elementen. CSS aan de HTML koppelen met inline en embedded CSS of externe CSS bestanden, CSS eigenschappen toepassen met classes en id's. Kleuren, tekstopmaak, externe lettertypes gebruiken, links opmaken, achtergronden gebruiken, padding, marges en borders toepassen. Mediaqueries, om sites gereed te maken zowel voor desktop, tablet als telefoon.

Vervolg (Dag 2)


Op deze dag wordt verder de diepte in gegaan. We gaan kijken naar wat meer geavanceerde CSS3 toepassingen, en manieren om lay-outs te maken met CSS, onder andere Bootstrap en het nieuwe CSS Grids lay-out systeem. Tevens volgt een kleine introductie in Javascript via jQuery, een bibliotheek die geavanceerde mogelijkheden biedt met relatief simpele codering.

Bootstrap is een front-end framework. Dit is een bibliotheek van HTML, CSS en Javascript bestanden die samen een skelet vormen waarmee eenvoudig een site kan worden gemaakt die standaard al op elk soort apparaat werkt. (Telefoon, Tablet en Desktop)

Flexbox is een nieuw CSS layout systeem waarmee snel en eenvoudig responsive lay-outs kunnen worden gemaakt. (Ook Bootstrap gebruikt op de achtergrond Flexbox).

OVER MIJ

Edwin van Eck Hoi, ik ben Edwin. Ik leer je in één dag de basis van Wordpress, Dreamweaver of HTML/CSS zodat je er daarna zelf verder mee aan de slag kan.

Sinds ongeveer 1997 ben ik me met webdesign bezig gaan houden. Het mooie ervan vond ik, dat je zelf dingen kunt maken en deze ook meteen kunt publiceren, waarna iedereen ze kan zien. Het begon met teksten en plaatjes, en het werd helemaal leuk toen het ook mogelijk werd om animaties en interactieve dingen te maken. Vroeger met Flash, nu met HTML5. In ieder geval werd het al snel een van mijn grootste hobby's


Na een paar jaar begonnen er mensen naar me toe te komen voor hulp met het maken van internet sites. Ik bleek er meer van te weten dan de meesten. Dat bracht me op het idee om er ook professioneel actief mee te worden. In 1999 richtte ik een eenmanszaak op.
Het helpen van mensen en sites maken voor mensen leidde ook tot het lesgeven voor bedrijven die daar hun business van gemaakt hebben. Sinds 2002 heb ik les gegeven voor een aantal bedrijven, en via mijn eigen sites.

Leren is leuk, en ik vind het ook leuk om die kennis over te brengen aan anderen.