• Slide 1

  Leer de nieuwste lay-out systemen

  FLEXBOX en CSS GRID

 • Slide 2

  Gratis online cursus

  Een half jaar toegang tot video lessen

 • Slide 3

  Email ondersteuning

  Zes maanden ondersteuning per email

U WILT:

 • Een professionele site maken die vlekkeloos op elk apparaat werkt
 • Complete controle over de code.
 • Minimale kosten
 • Het onderhoud van een website verzorgen die met Flexbox en/of met CSS Grid is gemaakt.

Dan is de cursus Flexbox en CSS Grid iets voor u!
Twijfelt u of dit wel de juiste keus is? Neem dan contact op.

LEER SNEL WEBSITES MAKEN

HTML is nog steeds de basis van elke website.
HTML en CSS worden steeds belangrijker door snelle ontwikkeling van de taal en meer mogelijkheden.

FLEXBOX - CSS Grid

Flexbox / CSS Grid


Voorkennis

Goede kennis van HTML en CSS. De cursus HTML/CSS biedt hiervoor de juiste voorbereiding.

Kosten

Twee dagen: €750,- ex 21% BTW
Inclusief, koffie, thee, lunch en half jaar toegang tot e-learning voor alle cursussen.

Inschrijven

Flexbox (Dag 1)


CSS Flexible Box Layout Module (Dag 1)

Meestal kortweg Flexbox genoemd, is dit één van de nieuwe layout modules. Met Flex is het makkelijk de layout te regelen van meerdere items gezamelijk, of om elk object perfect uit te lijnen in z'n context.

Onderwerpen

Op deze dag leer je hoe je met Flexbox layouts kunt maken die zich aanpassen aan elk scherm
Hoe maak je een Flexbox container en items. Container en item CSS eigenschappen. Horizontale en verticale layout en uitvulling. Aanpassing aan verschillende schermen: hoe flexbox items kunnen groeien en krimpen, gezamenlijk of afzonderlijk. Aanpassing van layouts aan schermafmetingen (responsive design).

Flexbox is in alle moderne browsers te gebruiken

CSS Grid (Dag 2)


CSS Grid Layout Module Level 1

Werkt Flexbox bij voorkeur in één dimensie tegelijkertijd, horizontaal of verticaal, de kracht van Grid Layout ligt in het maken van complexe layouts. Wat vroeger onmogelijk was, is nu eenvoudig te realiseren.

Onderwerpen

Op deze dag leer je hoe je met Grid layouts kunt maken die zich aanpassen aan elk scherm. Hoe elk onderdeel van het grid zijn eigen eigenschappen kan krijgen. Maak eenvoudig compleet andere layouts voor andere scherm formaten. En combineer Grid en Flexbox voor de ultieme mix.
CSS Grid is in alle moderne browsers te gebruiken. Voor oude browsers zoals IE 11 en ouder kijken we welke fallbacks er zijn, zodat daar de site ook nog fatsoenlijk zichtbaar wordt gemaakt.

OVER MIJ

Edwin van Eck Hoi, ik ben Edwin. Ik leer je in twee dagen de basis van Wordpress, Dreamweaver of HTML/CSS zodat je er daarna zelf verder mee aan de slag kan.

Sinds ongeveer 1997 ben ik me met webdesign bezig gaan houden. Het mooie ervan vond ik, dat je zelf dingen kunt maken en deze ook meteen kunt publiceren, waarna iedereen ze kan zien. Het begon met teksten en plaatjes, en het werd helemaal leuk toen het ook mogelijk werd om animaties en interactieve dingen te maken. Vroeger met Flash, nu met HTML5. In ieder geval werd het al snel een van mijn grootste hobby's


Na een paar jaar begonnen er mensen naar me toe te komen voor hulp met het maken van internet sites. Ik bleek er meer van te weten dan de meesten. Dat bracht me op het idee om er ook professioneel actief mee te worden. In 1999 richtte ik een eenmanszaak op.
Het helpen van mensen en sites maken voor mensen leidde ook tot het lesgeven voor bedrijven die daar hun business van gemaakt hebben. Sinds 2002 heb ik les gegeven voor een groot aantal bedrijven, toonaangevende opleiders, en via mijn eigen sites.

Leren is leuk, en ik vind het ook leuk om die kennis over te brengen aan anderen.