Leer snel Flexbox en CSS Grid

U WILT:

Dan is Flexbox / CSS Grid iets voor u!


Twijfelt u of dit wel de juiste keus is?


Neem contact op

Flexbox

CSS Flexible Box Layout Module (dagdelen 1 en 2)

Meestal kortweg Flexbox genoemd, is dit één van de nieuwe layout modules. Met Flex is het makkelijk de layout te regelen van meerdere items gezamelijk, of om elk object perfect uit te lijnen in z'n context.

Onderwerpen

Je leert hoe je met Flexbox layouts kunt maken die zich aanpassen aan elk scherm
Hoe maak je een Flexbox container en items. Container en item CSS eigenschappen. Horizontale en verticale layout en uitvulling. Aanpassing aan verschillende schermen: hoe flexbox items kunnen groeien en krimpen, gezamenlijk of afzonderlijk. Aanpassing van layouts aan schermafmetingen (responsive design).

Praktijk

De cursist maakt een simpele site. Aan de hand van uitgeschreven oefeningen maakt de cursist stap voor stap de onderdelen.

Flexbox en CSS Grid zijn de "cutting-edge" op het gebied van frontend webontwikkeling.
Hiermee bent u klaar voor de toekomst!

CSS Grid

CSS Grid Layout Module (dagdelen 3 en 4)

Met CSS Grid kun je elk soort lay-out ontwerpen als een raster van horizontale en vertikale cellen. De enige voorwaarde is dat de gevormde gebieden rechthoekig zijn, je kunt dus geen L-vormige vlakken maken. Vervolgens kun je hier je content aan toewijzen. Content en lay-out zijn hiermee in principe onafhankelijk van elkaar, en dus flexibel aan te passen. Wat vroeger onmogelijk was, is nu eenvoudig te realiseren.

Onderwerpen

Je leert je hoe je met Grid layouts kunt maken die zich aanpassen aan elk scherm. Hoe elk onderdeel van het grid zijn eigen eigenschappen kan krijgen. Maak eenvoudig compleet andere layouts voor andere scherm formaten. En combineer Grid en Flexbox voor de ultieme mix. 

CSS Grid is in alle moderne browsers te gebruiken. We leren een eenvoudig fallback systeem voor oude browsers, zodat daar de site ook nog fatsoenlijk zichtbaar wordt gemaakt.

Info

Voorkennis

Goede kennis van HTML en CSS. De cursus HTML/CSS biedt hiervoor de juiste voorbereiding.

Kosten

€700,- ex 21% BTW
Inclusief een half jaar toegang tot e-learning voor alle cursussen op dreambits.nl en email support

Inschrijven 2021